Fusion 360

From Digimaken wiki

Gratis licentie Fusion 360 voor Startups, Makers en Students

Fusion 360 is een programma van Autodesk, die ook Inventor en AutoCAD op de markt brengen. Maar met Fusion brengt Autodesk ook een cloud-based programma ontwikkelen en met een CAD CAM functie meer gericht is op de 'maker scene', waarin je ook samen kan werken aan projecten.

Aan students en makers bieden ze het programma gratis aan (per jaar verlengd).

Wij maken nu gebruik van dit gratis aanbod, omdat het daarmee een makkelijk toegankelijk en behoorlijk volwaardig 3D CAD programma is. Open source programma's als FreeCAD zijn al aardig opweg om ook dezelfde functionaliteit als Fusion te bereiken, maar zijn nog niet zo ver.

Door nu een degelijke basis te leren in CAD tekenen, is de overstap later naar een ander (gratis) 3D tekenporgramma nog steeds mogelijk (vb. Solid Works, Inventor, Solid Edge, FreeCAD).


Veranderingen in Fusion 360

Na 7 oktober 2018 zijn er veranderingen bij Autodesk Fusion 360. Voor de betaalde versies van Fusion 360 gaan er dingen veranderen. Een aantal functies (bijvoorbeeld het doorrekenen van krachten in ontwerpen) komt alleen in de betaalde versie. Deze gaat 495$ per jaar kosten.

Voor Startup/Hobbyist en voor Students verandert er, voorlopig, niets. Alle gebruikers houden toegang tot alle Fusion functies, behalve de 'generative design technologie'. Dat is alleen toegankelijk voor commerciele gebruikers.

Zie hieronder:

https://www.autodesk.com/campaigns/fusion-360-one-product

"Fusion 360 Startup/Hobbyist subscribers - There is no change to the startup/hobby subscription for Fusion 360 at this time. All users will continue to have access to all features. Note: generative design technology for Fusion 360 will only be accessible to commercial customers."


Installeren Fusion 360

Fusion 360 met deze licentie is te installeren via deze link:Fusion voor Makers en Students.


Dit werkt voor Windows en Apple computers. Helaas niet onder Linux.

De 30 dagen Trail version kun je in het programma zelf omzetten naar een Maker account.

Als je al een Tinkercad of AutoCAD account hebt bij Autodesk, dan is dat het account dat je ook nodig hebt om Fusion te openen.


Cursus Fusion 360

Klik op deze titel om naar de inhoud van de cursus Fusion 360 te gaan.


Wil je deze cursus volgen, kijk dan op de website van DigiMaken voor de cursusdata en lokatie.