User:Wijnandvo: Difference between revisions

From Digimaken Wiki

m Creating user page for new user.
 
Eerste contact 3d printen, ultimaker en 123d design
 
Line 1: Line 1:
Eerste gebruik ultimaker en 123d design.


Wat opviel aan het gebruik van de ultimaker was eigenlijk hoe makkelijk dit ging.
Opwarmen van de printer, naar 210graden was de eerste belangrijke stap.
Filament doordraaien, bestand selecteren en klaar om te gaan.
Moeilijkere punten waren de afstelling en weghalen van eerste slierten filament voor het printen.
Dit zal ik nog gaan bestuderen.
Een stuk moeilijk was het gebruik van 123d design(ontwerpprogramma).
Een deel omdat mijn versie voor windows vista was en dit een niet volledig functionele versie betrof.
Mogelijk dat ik nog uitzoek of ontwerpen met vista(32 of 64bit) icm 123d design uberhaubt mogelijk is.
Thuis op de pc(windows 7) met volledig functionele 123d design aan de slag gegaan.
Omdat ik een vaas wou proberen op te bouwen, probeerde ik het onderste deel hol te krijgen. Na het klikken van de modify shell kun je een object hol krijgen. Dit lukte echter een aantal keer maar om nog niet achterhaalde reden soms ook niet.
Het bovenste deel, van de vaas, zou niet alleen hol moeten zijn maar ook een gat in de onderkant, ivm water.
Hiervoor gebruikte ik een andere techniek: het plaatsen van een cilinder(snappen) op het object.
dankzij snappen kwam deze automatisch in het midden terecht. vervolgens probeerde ik eerst de cilinder door het objecten heen te slepen(naar beneden).
Dit deed ik via Move, echter bleek ik niet in staat om het object goed in positie te kunnen brengen( verschoof naast omlaag ook naar links en recht)
Mijn oplossing was om de cilinder weer op het object te snappen, en vervolgens zo lang te maken dat deze automatisch door het gehele object heen ging.
Vervolgens klikken op combine subtract, dan het object wat ik wou behouden en daarna op de cilinder plus enter.
voor zover mijn eerste ervaringen.

Latest revision as of 09:19, 13 March 2015

Eerste gebruik ultimaker en 123d design.

Wat opviel aan het gebruik van de ultimaker was eigenlijk hoe makkelijk dit ging. Opwarmen van de printer, naar 210graden was de eerste belangrijke stap. Filament doordraaien, bestand selecteren en klaar om te gaan. Moeilijkere punten waren de afstelling en weghalen van eerste slierten filament voor het printen. Dit zal ik nog gaan bestuderen.

Een stuk moeilijk was het gebruik van 123d design(ontwerpprogramma). Een deel omdat mijn versie voor windows vista was en dit een niet volledig functionele versie betrof. Mogelijk dat ik nog uitzoek of ontwerpen met vista(32 of 64bit) icm 123d design uberhaubt mogelijk is.

Thuis op de pc(windows 7) met volledig functionele 123d design aan de slag gegaan. Omdat ik een vaas wou proberen op te bouwen, probeerde ik het onderste deel hol te krijgen. Na het klikken van de modify shell kun je een object hol krijgen. Dit lukte echter een aantal keer maar om nog niet achterhaalde reden soms ook niet.


Het bovenste deel, van de vaas, zou niet alleen hol moeten zijn maar ook een gat in de onderkant, ivm water. Hiervoor gebruikte ik een andere techniek: het plaatsen van een cilinder(snappen) op het object. dankzij snappen kwam deze automatisch in het midden terecht. vervolgens probeerde ik eerst de cilinder door het objecten heen te slepen(naar beneden). Dit deed ik via Move, echter bleek ik niet in staat om het object goed in positie te kunnen brengen( verschoof naast omlaag ook naar links en recht) Mijn oplossing was om de cilinder weer op het object te snappen, en vervolgens zo lang te maken dat deze automatisch door het gehele object heen ging. Vervolgens klikken op combine subtract, dan het object wat ik wou behouden en daarna op de cilinder plus enter.

voor zover mijn eerste ervaringen.